Саботна Јавна Ономатопеја

Саботна Јавна Ономатопеја

Земјата на паралелниот УМ

Добредојдовте во СЈО (Саботна Јавна Ономатопеја) на Алекс Ванко.Замисли да живееш во најмизерната држава во Европа. Замисли беда и сиромаштија на секој чекор. Замисли задолженост. Да, тие пари треба да […]

Саботна Јавна Ономатопеја

Хорхе, Чадорот и Зајакот

Добредојдовте во Саботна Јавна Ономатопеја (СЈО) на Алекс ВанкоБурна недела. Хорхе помилује, Амбасадори тропаат на порти, Заев глуми херој. Незадоволство кај „широките социјалдемократски маси“. Три дена потоа – пресврт. Раководството […]