Локална самоуправа

Локална самоуправа

Кочани: Хуманитарен концерт на македонската етногрупа „Монистра“

Со цел да го поддржи лекувањето на Ленче Манова, Општина Кочани организира хуманитарен концерт на македонската етногрупа „Монистра“.Концертот ќе се одржи на 11 декември во Центарот за култура „Бели мугри“, а билетите […]

Локална самоуправа

Штип: Спортски игри за децата со инвалидност!

Спортски игри за децата со инвалидностПо повод „3-ти Декември“, Меѓународен ден на лицата со инвалидност, Ве покануваме заедно да го одбележиме овој значаен ден за лицата со инвалидност. Во чест на овој […]

Локална самоуправа

Активности на општина Центар на Водно

Жителите на населбата „Мало Курило“ на Водно, се жалеа на шутот, ѓубрето и наносите во каналот, на дефектот на електричната мрежа и на проблемот со паркирањето, по отворањето на угостителски […]

Локална самоуправа

На 2 декември ќе се реализира акцијата за пошумување „Ден на дрвото“ во Кочани

Во среда, на 2 декември, во Кочани ќе се спроведе 16 акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“.На локацијата над Фабриката за вода, на површина од 3-4 хектари […]