Локална самоуправа

Локална самоуправа

Ќе се собира кабастиот отпад во општина Кисела Вода

Општина Кисела Вода информира дека во петок, 13.10.2017 година и сабота, 14.10.2017 година од 07:00 – 11:00 часот ќе спроведе акција за собирање на кабаст отпад на територија на општината.Активностите […]

Локална самоуправа

Трајковски: Поквалитетни услови за воспитно образовниот процес на учениците во општина Гази Баба

Поквалитетни услови за воспитно образовниот процес на учениците во општина Гази БабаПоквалитетни услови за воспитно образовниот процес на учениците во општина Гази Баба Поквалитетни услови за воспитно образовниот процес на […]

Локална самоуправа

Трајковски: Општина Гази Баба ќе формира Детски општински Совет

Општина Гази Баба ќе формира Детски општински СоветЈа одбележуваме Детската недела. Ги почитуваме правата на децата. Општина Гази Баба ќе формира Детски општински Совет. Ја одбележуваме Детската недела. Ги почитуваме […]

Локална самоуправа

По 17-ти пат во Прилеп ќе се одржи меѓународниот детски музички фестивал „Ѕвездички“

На 7 и 8 октомври во Прилеп по 17-ти пат ќе се одржи меѓународниот музички детски фестивал „Ѕвездички“. Покровител на фестивалот е Општина Прилеп. По тој повод учесниците кои веќе […]

Локална самоуправа

Одбележан Светскиот ден на учителот

Одбележан Светскиот ден на учителот Со читање на свои поетски и прозни творби посветени на своите наставници и со ликовни творби на тема „Мојата учителка“, беше одбележан Светскиот ден на учителот […]

Локална самоуправа

Марјан Ристески: Наскоро Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија

Како што можете и самите да видите наскоро Прилеп ќе ја добие првата фабрика за секундарна селекција на отпад во Македонија. Фабриката се гради во близина на депонијата кај Алинци.Со […]

Локална самоуправа

Трајковски: Продолжуваме со реализација на бројни проекти за поздрава и поквалитетна животна средина

Трајковски: Продолжуваме со реализација на бројни проекти за поздрава и поквалитетна животна средина Продолжуваме со реализација на бројни проекти од програмата на ВМРО ДПМНЕ, 2017-2021 за поздрава и поквалитетна животна средина […]

Локална самоуправа

Трајковски: Планираме изградба на 4 нови детски градинки

Трајковски: Планираме изградба на 4 нови детски градинки Кандидатот за градоначалник на општина Гази  Баба, Тони Трајковски најави  изградба на  нови  детски  градинки и  тоа во  Стајковци, Инџиково и Трубарево  Кандидатот […]

Локална самоуправа

Делегација на Општина Прилеп присуствуваше на традиционалното „Ашуре“ во Канатларци

Како и секоја година делегација на Општина Прилеп присуствуваше на традиционално „Ашуре“ во н.м. Канатларци на покана на Бекташиската Верска Заедница, во текето „Дикмем Баба“.„Синоќа ги заколивме курбаните И денеска дадовме […]

Локална самоуправа

Се одржа 6- тиот по ред меѓународен натпревар во ориентација „Пеце Атанасоски“

Во Прилеп се одржа 6-тиот по ред меѓународен натпревар во ориентација „Пеце Атанасоски“. Натпреварот траеше 3 дена од 29 септември до денес. Првиот ден натпреварот се одвиваше во Крушево, вчера […]

Локална самоуправа

Откинато првото јаболко традиционално од страна на Градоначалникот Стрезовски и г-ѓа Лујза Винтон од УНДП

Откинато првото јаболко традиционално од страна на Градоначалникот Стрезовски и г-ѓа Лујза Винтон од УНДП на годинешниот Преспански Јаболкобер 2017 со кое официјалоно се означува почетокот на бербата на јаболка […]

Локална самоуправа

Градоначалникот Трајковски во работна посета на Автокоманда

Градоначалникот Трајковски во работна посета на АвтокомандаРаботна посета на градоначалникот Тони Трајковски во Автокоманда, каде направи увид во  објектот Културен дом и музичко студио  за продукција на филмска музика – […]