Македонија

Локална самоуправа

На 2 декември ќе се реализира акцијата за пошумување „Ден на дрвото“ во Кочани

Во среда, на 2 декември, во Кочани ќе се спроведе 16 акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“.На локацијата над Фабриката за вода, на површина од 3-4 хектари […]

Вести

Петар ги расчисти дилемите: „Ако вика оџата, ќе вика и попот“

Битолчани веќе извесно време не можат да се изборат со бучавата која видно ги вознемирува и го нарушува нивниот мир, барем како што тврди група нив коишто регираат на гласните […]

Вести

На „Ало докторе“ во изминатата недела применисе вкупно 1303 повици

На телефонската линија за медицински совет Ало докторе во текот на изминатата недела се примени вкупно 1303 повици. 64507  повици вкупно   од 15.09.2014 година  на 02/15 123   од   кога започна да работи […]

Вести

Во Маврово 130 литри до

Врнежи од дожд во текот на изминатите 24 часа имало на целата територија на државата, пообилни во Маврово, Тетово, Лазарополе и Дебар.Според УХМР во Маврово се измерени 130 литри на […]