Македонија

Локална самоуправа

На 2 декември ќе се реализира акцијата за пошумување „Ден на дрвото“ во Кочани

Во среда, на 2 декември, во Кочани ќе се спроведе 16 акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“.На локацијата над Фабриката за вода, на површина од 3-4 хектари […]

Вести

Петар ги расчисти дилемите: „Ако вика оџата, ќе вика и попот“

Битолчани веќе извесно време не можат да се изборат со бучавата која видно ги вознемирува и го нарушува нивниот мир, барем како што тврди група нив коишто регираат на гласните […]

Вести

На „Ало докторе“ во изминатата недела применисе вкупно 1303 повици

На телефонската линија за медицински совет Ало докторе во текот на изминатата недела се примени вкупно 1303 повици. 64507  повици вкупно   од 15.09.2014 година  на 02/15 123   од   кога започна да работи […]

Вести

Груевски: Се пове

Мерката за бесплатен железнички превоз беше дел од програмата во 2014 година, предвидуваше бесплатен железнички превоз во секој трет викенд за младите во Македонија.Веднаш по изборите започнавме да ја применуваме, […]

Вести

Битолчани со порака – Паѓај неправдо пред лицето на Македонија

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денес одржа протестен марш и во Битола каде повторно беа истакнати барањата на граѓаните.Битолчани со развеани македонски знамиња порачаа дека нема да ја прифатат Тиранската […]