Вести

Вести

Ѓорѓиевски и Најденовска во Јурумлери: Ќе продолжиме со конкретни проекти и мерки за подобар живот на граѓаните

Во рамки на посетите кои ги остваруваат високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ со граѓаните во градовите ширум Македонија, со цел собирање на идеи кои ќе влезат во програмата за избори, денеска […]

Вести

Иванов: Да се формираат мешовити комисии за малцинствата во Македонија и во Србија

Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов на денешната средба со српскиот премиер Александар Вучиќ апелирал во најскоро време да се формираат работните групи и одржување експертски разговори за имплементирање на […]

Вести

Ѓорчев: Потребни се 63 пратеници за да се нормализираат состојбите во државата и државата да продолжи да оди напред

Во рамки на посетите кои ги остваруваат високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ со граѓаните во градовите ширум Македонија, со цел собирање на идеи кои ќе влезат во програмата за избори, денеска […]

Вести

Пробиштип во некои минати времиња беше заборавен град, денес ситуацијата е сосема поинаква

Во рамки на средбите кои што ги остваруваат високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ со граѓаните низ Македонија, денеска Илија Димовски е во Пробиштип.На овие средби, високите функционери на партијата во директна […]

Вести

Милошоски во посета на Охрид: Продолжуваат новите странски инвестиции

Антонио Милошоски денеска е во посета на Охрид каде се сретна и ги слушна идеите на охриѓани.На овие средби кои ги остваруваат високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ, се собираат идеи и […]

Вести

Министерство за транспорт и врски: Постапката за реконструкција на Обиколницата е согласно сите законски прописи

Министерството за транспорт и врски најостро реагира на изјавата на потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски за грубо изнесените невистини во однос на реконструкција на скопската Обиколница.Во продолжение следува интегрален текст […]

Вести

Кржалоски оствари средба со директорот на ЈП Службен гласник на Република Србија

В.д. директорот на ЈП Службен весник на Република Македонија, Лука Кржалоски денеска во Белград се сретна со директорот на ЈП Службен гласник на Република Србија, Јелена Триван.Од ЈП Службен весник […]

Вести

Ристовски: Економскиот раст на Македонија ќе продолжи и по 11 декември

Во рамки на средбите со граѓани кои ги остваруваат високите функционери на ВМРО-ДПМНЕ, денеска во Старо Нагоричане е Спиро Ристовски.Целта на средбите со граѓани е да се соберат идеи кои […]