Вести

Вести

Членовите на опозицијата незадоволни од лидерот: Падна договор за смена на Заев по изборите

Незадоволството од политиките на лидерот на СДСМ, Зоран Заев е во својата кулминација. Не само граѓаните, кои гледаат што Заев и прави на државата и многу поважно што планира да […]

Вести

Глобалниот директор на Џонсон Контролс: Се одлучивме за инвестиција во нова фабрика во Македонија и покрај политичката криза

Форбс во својата опсежна анализа за Македонија под наслов: „И покрај политичката криза, Македонија напредува со реформите“ пишува дека државата и покрај политичката криза успеала да привлече нови инвестиции и […]

Вести

Ромејер: Македонија напредува со реформите и во време на политичка криза

Форбс објави опсежна анализа за успешната економија во Македонија под наслов „И покрај политичката криза, Македонија напредува со реформите“.Форбс го цитира Луц Ромејер, менаџер во инвестициската банка Ландесбанк Берлин, кој […]

Вести

Амбасадата на САД започна со активности: Човекот за вршење притисок врз судиите во акција со обвинителите на СЈО

Како да не беше доволно парадирањето на Катица Јанева во амбасадата на САД и дрското вмешување во внатрешните работи на земјата од страна на амбасадорот Бејли кој без ни малку […]

Вести

МТСП со реакција: Текстовите за наводна „тешка собраќајна незгода со последици“ се дрзок и непоткрепен обид за манипулација

Министерството за труд и социјална политика испрати реакција во врска со натписите на опозициските медиуми дека во текот на ноќта се случила тешка сообраќајна несреќа со настанати штети.Реакцијата на МТСП […]

Вести

„Форбс“: СДСМ сака да ќари од кризата и да си купи време

Опсежната репортажа на Форбс за Македонија со наслов: „И покрај политичката криза, Македонија напредува со реформите“, ја отсликува економската состојба на државата.За да биде репортажата опсежна, Форбс ја опфати и политичката криза. […]

Вести

Костадиновски и Поповски синоќа во посета на населеното место Моноспитово

Високите претставници на ВМРО-ДПМНЕ Ванчо Костадиновски и Зоран Поповски синоќа беа во посета на населеното место Моноспитово.Од страна на двајцата владини претставници, граѓаните беа запознаени со тоа што досега има направено […]