Вести

Вести

Ученик од средно училиште во Скопје заболел од туберкулоза

Туберкулоза во средно училиште во Бутел. Ученик во трета година од „Зеф Љуш Марку“, од понеделник е на болничко лекување во Институтот за ТБЦ.По долготрајна кашлица, матичниот лекар го упатил […]

Вести

Досега исплатени повеќе од 314.512.163 денари на оштетените од поплавите

Владата денес исплати 10.863.112 денари на 146 лица како отштета од поплавите во Струмица.Заедно со претходно исплатените средства, досега се исплатени вкупно 314.512.163 денари на 2.861 лице отштетенo од поплавите […]

Вести

Унапредување на вештините на учениците од „Партенија Зографски“ со помош на европските фондови

Државното стручно училиште „Партенија Зографски“ од Скопје ги унапредува вештините на учениците преку користење на средствата од европските фондови преку Националната агенција за мобилност. Во изминатиот период реализираше посета во […]

Вести

Груевски: Спасовски да одговори кој стои зад измислениот случај со личните карти!

Андреј Жерновски е градоначалник кој не работи ништо, не ги исполнува ветувањата и кој и нас не попречува во работењето, вели премиерот Никола Груевски во интервју за Пресс24, одговарајќи како […]

Вести

Медиумите не може да бидат под притисок на ниту една партија

Известувачот за Република Македонија во Европскиот парламент, Иво Вајгл, денеска го крена гласот против можноста во македонската држава да се донесе нов медиумски закон што би донел партиска цензура, јави […]

Вести

Одлична вест за стоматолозите: ФЗОМ ја зголемува капитацијата

Фондот за здравствено осигурување од аспект на подобрување на севкупната состојба во дејноста стоматологија идентификуваше три сегменти во кои има потреба од подобрување. Првиот сегмент се однесува на финансиските средства […]