Вести

Вести

Со предлогот за измени во Законот за медиуми СДСМ ќе се бори против најголемите политички непријатели?

Дали предлогот на СДСМ за измени во Законот за медиуми е всушност борба на партијата со своите најголеми политички непријатели медиумите?Ова прашање се погласно се поставува во новинарските кругови откако […]

Вести

Oткако „удри“ по медиумите, Заев се обиде да ја укине и слободата на деловно одлучување

Опозицискиот лидер Зоран Заев очигледно повеќе не знае со кого да води битка. Тој започна да врши притисок на сите страни, па откако “удри“ по медиумите, човекот кој претендира да […]

Вести

ПЕНЗИОНЕРИТЕ ЗАДОВОЛНИ: Ветото тргнато, пензиите ќе се исплатат во петок

Откако Државната изборна комисија одлучи да го тргне ветото од одржување на аукцијата за државни хартии од вредност, чие не одржување можеше да предизвика ликвидносен проблем и да дојде до […]

Вести

Сојузот на здруженија на пензионери го поздрави поништувањето на ветото од страна на ДИК

Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија ја поздрави одлуката на Државната изборна комисија за тргање на ветото од страна на ДИК кое го стави дополнителниот заменик министер за финансии […]

Вести

Академик Таки Фити избран за претседател на Македонската академија на науките и уметностите

Академик Таки Фити денеска е избран за претседател на Македонската академија на науките и уметностите. За потпретседатели на МАНУ се избрани академик Луан Старова и академик Владо Матевски.- Со оглед […]

Вести

??????: ?????????? ?????? ??????????? ?? ??????? ?? ?????????? ?? ???????????? ? ?????????? ?????

Македонија добива комплименти за начинот на справување со мигрантската и бегалската криза и ние сме една од ретките земји кои успешно се справуваат со овој предизвик, изјави претседателот на Република Македонија […]

Вести

Алкалоид дел од светски научен труд!

Алкалоид дел од светски научен трудВо “Nature Medicine”, едно од најреномираните светски научни списанија е објавен оригинален научен труд под наслов ”Отстранувањето на микрофлората промовира потемнување на белото масно ткиво и ја […]