Кариера

Кариера

Што навистина гледаат ртаботодавачите во вашата биографија во шестте секунди?!

Иако никогаш со сигурност не можеме да дознаеме поради што не сме успеале да добиеме некоја работата по разговорот со работодавaчот, една понова студија може да ни понуди некои можни одговори.Според […]

Кариера

Како НЕ треба да се однесувате на работно место?!

Кога почнувате со работа, особено ако сте млади, сигурно размислувате да се покажете во најдобро светло во институцијата во која работите. Но, постојат некои работи кои мора да ги знаете […]

Кариера

Русите предвидуваат: Професијата новинар ќе исчезне за 10 години

Во истражувањето правено од страна на 2000 стручни лица е наведено дека во иднина ке се појават нови професии Според едно истражување на стручна школа во Русија до 2020 година многу […]

Кариера

Неколку начини како да работите побрзо

Ако имате проблем со задачите кои ви одземаат поголем дел од денот, постојат неколку начини да ја зголемите својата продуктивност за да се чувствувате исполнето и задоволно со својот напредок.Разбудете се раноАко се разбудите […]

Кариера

Воодушевете ги работодавачите кога аплицирате за работа со овие совети

Многу луѓе немаат ни идеја како да аплицираат за работа или поточно не знаат како да се „продадат“ себеси на работодавачите. Затоа ви преставуваме неколку совети кои доаѓаат дирекно од […]

Кариера

Работодавачот може да ви даде отказ ако и само ако ги има овие причини!

Работодавачот може да го откаже договорот за вработување, само ако постои основана причина за отказ поврзана за однесувањето на работникот (лична причина на страна на работникот) или ако причината е […]