Online љубовни правила

Не кажувајте се
Ако се гледате со нов дечко или само што сте се вратиле од првиот состанок, внимавајте колку од тоа ќе ставите на интернет. Новиот дечко со кого се гледате можеби не сака да биде тагнат во твојот статус за тоа како се бакнува. Пред да почнете да постирате детали за некој друг, прашајте го дали е тоа во ред.
 
Без расправии
Фејсбукот не е место за расправии со вашиот дечко за тоа како задоцнил или ве извисил за да ја гледа фудбал со другарите. Вашите пријатели не сакаат да го гледаат тоа и ситуацијата може само да се влоши. Ако нешто ви смета подобро кажете му го тоа во лице, одколку да му постирате на ѕид, или полошо да напишете на статус колку ве нервира.
 
Избегнете фалење
Тој е единствениот кој треба да слуша за тоа колку е сладок и мил, така што избегнете да пишувате детали на вашиот ѕид. Фалењето за вашиот нов дечко може да биде предизвикувачки меѓутоа може да изгледа незрело. Ако ви е потребно да се пофалите, јавете и се на вашата најдобра другарка и споделете со неа.
 
Не објавувајте се на фејсбук
Немојте да објавувате интимни слики за тоа колку добар бил вчерашниот состанок, вашата мајка може да види. Вашите пријатели не мораат да ја видат вашата најнова долна облека, така што подобро испратете му ги сликите на вашиот дечко по mail одколку да ги објавите на вашиот ѕид.
 извор:lady.mkНе кажувајте се
Ако се гледате со нов дечко или само што сте се вратиле од првиот состанок, внимавајте колку од тоа ќе ста

Пронајдете не на следниве мрежи: