Raiffeisen Bank International со загуба во четвртото тромесечје

Loading...

Австрискиот банкарски гигант Raiffeisen Bank International (RBI) во средата соопшти дека во четвртиот квартал од минатата година остварил загуба, која ја припишува на низа еднократни стапки.Според прелиминарните деловни податоци за 2012 година, нето загубата во четвртото тромесечје изнесува 117 милиони евра, додека во истиот период лани беше забележана добивка од 222 милиони евра.Загубата во последниот квартал од минатата година се припишува на еднократните ставки во вкупен износ од 85 милиони евра.Уделот во лошите кредити на крајот на 2012 година изнесувал 9,8 отсто, што значи дека е зголемен за 1,2 отстотни поени во односно на 2011 година, стои во прелиминарното соопштението.
МакфаксАвстрискиот банкарски гигант Raiffeisen Bank International (RBI) во средата соопшти дека во четвртиот квартал од

loading...