Економија

Економија

Американскиот суд ги блокираше графичките предупредувања на цигарите

Фабриките се жалеа дека таквите фотографии не се фактички информации коишто според законот се должни да ги втиснат на кутиите и преминуваат во адвокатирање на забраната за пушење. Апелациониот суд […]

Економија

Еврозоната повторно пред рецесија, кризата ја зафаќа и Германија?

Еврозоната речиси сигурно повторно ќе потоне во рецесија, сугерира анализата на бизнис активнсота што ја направи Маркит Економикс, а која нагласува дека германската економија исто се лизга кон кризното подрачје.Индексот […]