Tинејџер го возел своето „Ауди“ со 246 км/час, еве со какви последици се соочува

Loading...

19-годишно момче од Онтарио, Канада, било запрено од канадските полициски служби и уапсено поради тоа што возело автомобил Ауди со брзина од 246 км/час.
Бидејќи драстичното пречекорување на брзината не е толку честа појава во Канада, на момчето му е одредена драконска казна. Тој во полицијата се правдал дека возилото го позајмил од пријател за да го испроба.

Но, тоа не помогнало. Автомобилот му е одземен, остана и без возачка дозвола, а му се заканува и затворска казна од најмногу 10 години.
Со оглед дека не е направена штета при возењето, најверојатно нема да ја добие максималната затворска казна, а автомобилот му е одземен на најмалку една недела.
Полицијата не го соопштува идентитетот на момчето.

loading...