Ознака: абориџини

Контроверзни фајлови

Чудо над Австралија, небото се претвори во знамето на Абориџините

Чудо над Австралија, небото се претвори во знамето на Абориџините, скоро истребениот домороден народ. Светските медиуми започнаа да јавуваат за оваа неочекувана појава а луѓето веќе зборуваат дека огновите се […]

Занимливости

Австралиската верзија на Стоунхенџ е двапати постара од британскиот

Геолози ја утврдиле староста на австралиски аналог на Стоунхенџ, која е околу десет илјади години – два пати постар од британскиот споменик, објави Lenta.ru.Во непосредна близина на споменикот се откриени […]