Ознака: абракадабра

Занимливости

Што навистина се крие зад магичниот збор абракадабра?

Секој од нас го има слушнато зборот абракадабра, кој обично го придружува некој фокус или ефективен трик, но знаете ли од каде всушност потекнува?Една теорија вели дека тој доаѓа од […]