Ознака: авастин

Вести

Очна клиника: Препаратот се употребува според строги медицински протоколи

Наведениот препарат се користи како анти ВГФ терапија кај заболувањата на ретина, пропратена со новоформирање на крвни садови кои ја оштетуваат ретината и видната функција на окото (за спречување на […]

Вести

Очна клиника: Не е најдено загадување на лекот авастин!

Универзитетската клиника за очни болести повторно и енергично демантира за наводно загадување на препаратот авастин и уште еднаш повторуваме дека тој се користи исклучиво по строг медицински и светски утврден […]