Ознака: АВМУ

Македонија

АВМУ ги повикува политичарите да се воздржат од тужби кон медиумите

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги ги повикува политичарите да се воздржат од тужби кон медиумите и да не ја загрозуваат слободата на изразување. Најавите за тужби претставуваат директен […]

Вести

24 Вести го пречекориле законски дозволеното рекламирање на СДСМ

-Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги при вршење надзор над изборното медиумско претставување на Трговското радиодифузно друштво 24 Вести ДООЕЛ Штип, констатираше дека овој радиодифузер спротивно на одредбите од […]

Вести

Министерството за финансии со реакција на дописот од АВМУ

Денешната реакција на Агенцијата за аудиовизуелни медиумски услуги до Министерството за финансии како и соопштението до медиумите е да се пласираат информации без содржина со цел креирање лажна перцепција дека […]

Вести

АВМУ со нов обид за цензура: Јанева може да зема пари од граѓаните, а медиумите не смеат критички да ја опсервираат

Дали Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги потврди дека Специјалното јавно обвинителство е дел од кампањата со тоа што најголем акцент во предизборното следење на медиумите е ставен токму […]

Вести

Изборните активности ќе бидат тема на состанокот на АВМУ и ДИК

Членовите на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) и на Државната изборна комисија денеска ќе одржат работен состанок.На состанокот, како што соопшти АВМУ, ќе се дискутира за обврските […]

Вести

АВМУ не го крши изборниот законик

Со решенијата што ги понуди во Методологијата за мониторинг Агенцијата за медиуми и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) не го крши Изборниот законик, напротив се обидува со својот професионален капацитет да […]

Вести

АВМУ со донација од милион денари за поплавените

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ) ќе донира 1.000.000 денари за санирање на последиците од поплавите во Скопскиот регион, одлучи на денешната седница Советот на АВМУ.Парите за донација […]

Вести

АВМУ: Повик радиодифузерите да ја приспособат програмата

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги (АВМУ), поради прогласениот ден на жалост, ги повикува радиодифузерите да ја приспособат програмата.– Музиката што ќе ја емитуваат ќе биде од музички жанрови […]