Ознака: АВРМ

Вести

АВРМ ќе го промовира проектот за самовработување со кредитирање

Во Агенцијата за вработување денеска ќе биде најавен почетокот на имплементација на проектот Самовработување со кредитирање.Станува збор за мерка со која на заинтересираните невработени лица, активни баратели на работа, коишто […]

Вести

Алексовска: Сакаме да направиме секое работно место да е погодено за секој барател на работа

Покрај намалувањето на невработеноста во нашата држава, сакаме да направиме секое работно место да е погодено за секој барател на работа. На тој начин не само што се обезбедува добар […]

Интервјуа

Алексовска: За да најдат работа, младите можат да искористат неколку програми и проекти при АВРМ

Агенцијата за вработување на Република Македонија спроведува многубројни мерки за намалување на невработеноста во државата. За да дознаеме повеќе за состојбата на невработеноста разговаравме со Слободанка Алексовска, директорката на центарот […]

Вести

АВРМ: Ташевска- Ременски да се извини или ќе ја тужиме за клевета и навреда

Агенцијата за вработување на Република Македонија денеска реагирајќи на прес-конференцијата на министерката за труд и социјална политика Фросина Ташевска Ременски како лаги и клевети ги окарактеризира нејзините тврдења и побара […]

Вести

АВРМ: Возилата се отстапени согласно Договорот потпишан лани

Агенцијата за вработување на Република Македонија (АВРМ) попладнево соопшти дека во октомври 2015 година склучила Договор со Министерството за труд и социјална политика согласно кој му отстапува расположливи технички средства, […]

Вести

Невработените ќе добијат можност за сертификати од областа на ИТ и англискиот јазик

Агенција за вработување на Република Македонија објави два јавни огласи на кои можат да учествуваат невработени лица што се водат како активни баратели на работа.Со пријавување на првиот оглас, заинтересираните […]

Вести

АВРМ: Постојаните напади од страна на СДСМ и нивните портали нема да нѐ спречат и понатаму да ги реализираме своите програмски цели

Во изминатиов период Агенцијата за вработување на Република Македонија (АВРМ) се соочува со постојани смислени напади од неколку портали и медиуми блиски до опозицијата, со цел да се наруши угледот […]