Ознака: АВРМ

Вести

„Македонија вработува 2“ – Вработени над 170 лица за три недели

Над 170 лица се вработени преку можностите што ги дава проектот „Македонија вработува 2“ кој почна пред околу три недели, што е една мала фабрика, изјави денеска лидерот на ВМРО-ДПМНЕ […]

Вести

Владата со пакет поволности за отворање бизниси за лицата со инвалидност

Неповратна финансиска помош за материјали и опрема, можности за ослободување од плаќања придонеси и данок, средства за адаптација на работните места, и стручна помош во целиот процес се само дел […]

Вести

Младите се задоволни Владината мерка за практикантство

Златко Трајановски и Елена Љамова преку владината мерка практиканство за вработиле во Занаетчиската комора-Скопје. И двајцата имаат завршено правен факултет и претходно немале работно искуство соодветно на нивното образование. Златко […]