Ознака: австриски специјалитет

Кулинарство

ВИЕНСКА ШНИЦЛА, каква што треба да биде

Виенската шницла е прочуениот австриски специјалитет кој се состои од поховано тенко парче телешки бут. Тајната на вкусната виенска шницла лежи во специјалната подготовка, каде што месото најпрво се валка […]