Ознака: автомобилска индустрија

Вести

Македонија ја развива автомобилската индустрија

Македонија ја развива автомобилската индустрија. Влезот на големи странски компании во овој сектор го раздвижи пазарот на труд, придонесе за создавање нови партнерства со домашните компании, се креираа индиректни работни […]

Вести

Во „Гентерм“ веќе се вработени 450 лица, бројот ќе се искачи на 2.000

Во ТИРЗ „Прилеп“ денеска официјално е отворена фабриката на американскиот „Гентерм“, инвестиција вредна 20 милиони евра, во која моментно работат 450 лица.– Инвестицијата на „Генетерм“ се проценува на околу 20 […]

Вести

Димитриев во Прилеп- „Гентерм“ отвора фабрика која ќе вработи 2.000 лица

Претседателот на Владата на Република Македонија Емил Димитриев, денеска ќе присуствува на отворање на фабрика за автомобилски делови на компанијата „Гентерм“ во општина Прилеп.Почетокот е предвиден за 11:45 часот. Инаку, […]