Ознака: автофагија

Вести

Јошинори Осуми е добитник на Нобеловата награда за медицина

Јапонецот Јошинори Осуми е годинешниот добитник на Нобеловата награда за физиологија или медицина за откривање на механизмите на автофагија – процес за разградување и рециклирање на клетките.Автофагијата е од првостепена […]