Ознака: агар

Живот

Дали знаете која е разликата помеѓу желатинот и агарот?

Како  се користи  желатинот, а како  агарот- научете бидејќи не е исто!Некои  адитиви во  храната како  што  се  агарот и желатинот се природни. И  двата служат  за желирање  на течности, […]