Ознака: Агенција за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги

Вести

Македонските граѓани најчесто гледаат вести и играни серии

Македонските граѓани не користат само еден извор на информации, туку најчесто се информираат преку телевизијата и интернетот, покажуваат резултатите од истражувањето што во ноември – декември минатата година беше спроведено […]

Вести

Мониторинг на АВМУ: Вработувањата се маргинални настани?

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги изврши Мониторинг врз 18 (осумнаесет) радиодифузери.Констатациите од надзорите (мониторингот), изнесоа на виделина низа состојби во медиумите, но и скандалозни забелешки од страна на […]