Ознака: АГЕНЦИЈА ЗА ВРАБОТУВАЊЕ

Вести

Голема поддршка за старт-ап компаниите со мерките на Владата и Фондот за иновации

Преку активните мерки на Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување, старт-ап компаниите имаат можност да дојдат до свеж капитал. Таква можност на иновативните старт-ап и спин-оф […]

Локална самоуправа

Крива Паланка: Зголемен интерес за „Македонија вработува 2“

Со продолжување на Оперативниот план за вработување 2016 на Владата на РМ и Агенцијата за вработување на Република Македонија, од јуни 2016 до јули 2016 година реализирани се околу 10 […]