Ознака: Адам Грин

Занимливости

Електричната стимулација на мозокот ја зголемува креативноста

Електрична стимулација во безбедни нивоа може да ја подигне способноста на мозокот да мисли покреативно според новото истражување на научниците од Универзитетот Џорџтаун.Професорот по психологија во „Џорџтаун“ Адам Грин, д-р […]