Ознака: адитиви

Живот

Адитиви за гориво – дали навистина помагаат и колку?

Адитиви се додаваат на горивата за да се подобрат нивните својства. Тие придонесуваат за потивко работење на моторот и помала потрошувачка и ги штитат виталните делови на моторот. Но, дали […]

Занимливости

Најново истражување откри: Вообичаените адитиви во храната се поврзани со создавање рак на дебелото црево!

Тие се значајна состојка на голем број видови преработена храна и помагаат да се одржи текстурата и доследноста на прехранбените производи додека се продолжува рокот на траење.Но, изгледа дека хемиските […]

Живот

Отрови во храната: Еве кои сувомесни производи содржат најмногу штетни адитиви

Најголемо количество на канцерогени адитиви E250, љубителите на месните преработки во организмот ќе внесат ако конзумираат салама од пилешки гради, паризер, зимска или чајна салама, покажа големото истражување за количеството […]