Ознака: административни згради

Вести

Училишта и административни згради затворени поради песочна бура

Училиштата и административните згради во западниот дел на Иран денеска се затворени поради песочна бура, кои доаѓаат од Ирак.– Во градовите Абадан и Хорамшахр, во провинцијата Хузестан концентрацијата на песок […]