Ознака: азиски стршен

Балкан

Наезда на азиски стршен во Хрватска: Кога еден ќе нанесе убод, по него доаѓа цел рој!

Во Славонија и Барања се појави голем азиски стршен, а тамошното население стравува од наезда на овие инсекти кои можат да бидат смртоносни. Опасните инсекти се појавија во Допсин, Боцањевци, […]