Ознака: ако не се постигне

Македонија

Дескоска: Постојат две можности, ако не се постигне цензус за избор на претседател

Доколку на претстојните избори не биде постигнат потребниот цензус за избор на претседател постојат две можности – шефот на државата да се избира непосредно од граѓаните без потребно мнозинство во […]