Ознака: активизам против родово насилство

Локална самоуправа

Град Скопје се вклучи во кампањата „16 дена активизам против родово базирано насилство“

Преку симболично осветлување на дел од скопското Кале со портокалова боја и официјално започна кампањата на Обединетите нации и Европската делегација во Скопје насловена како „16 дена активизам против родово […]