Ознака: активизам

Вести

Децата заслужуваат повеќе

Неформалната активистичка група “Штип Aрт Aктивизам” спроведе уште една акција,  овој пат како подарок на сите деца посебно на децата кои се соочуваат со потешкотии во равој. Акцијата е на тема  “Децата заслужуваат повеќе“. Инсталацијата “Децата заслужуваат повеќе“ ќе […]

Видео

ВИДЕО: Таа има 12, а тој 37 години. Тоа што го направи на свадбата ги запрепаси присутните

Пред црквата се собрале над стотина луѓе за да го искажат своето незадоволство на првата венчавка на малолетно дете со постар човек.12-годишната Теа требала да се омажи за 37 годишниот […]