Ознака: акупунктура

Живот

ОВА Е „ТОЧКАТА НА 100 БОЛЕСТИ“: Еве што ќе се случи ако ја масирате секој ден!

Телото на човекот има 365 точки и 12 главни меридијани, но оваа точка е најважнаМногу одамна, некој човек дознал за точката на долговечноста од својот татко. Точката била наречена „точка […]

Живот

СИТЕ ИМАМЕ „ТАЈНО КОПЧЕ“: Еве што ќе се случи ако го притиснете овој дел од телото!

Традиционалната кинеска медицина го следи убедувањето дека на човековото тело постојат меридијани на енергијата и дека долж нив се наоѓаат многу акупунктурни точки.Кенет Риланд, поранешен лекар на американскиот претседател Никсон, […]