Ознака: аларм

Занимливости

Ова е причината зошто алармите се одложуваат за 9 минути наместо за 10

Утринските часови се тешки кота треба рано да се пробудите, но со одлагање на алармот, нештата стануваат поприфатливи. Со притискање на копчето, си дозволувате да си поспиете уште 9 минути […]

Живот

Погрешно го местите алармот за будење: Направете го ова и станувањето ќе ви биде лесно

Во денешно време многумина се будат предоцна и врз сето тоа, по неколкупати го одложуваат алармот. Иако мислите дека на овој начин се доспивате, всушност само повеќе сте мрзоволни и […]

Живот

Го одложувате алармот? Тоа е многу ДОБРО, а еве и зошто!

За луѓето кои го одложуваат алармот често се мисли дека се мрзливи и недисциплинирани,но не е баш така.Покрај ова мислење дека мрзливи,многу веруваат дека тие додатни 10 минути сон откако […]

Живот

„Само уште 5 минути“ на алармот наутро е многу штетно за здравјето. Еве зошто!

Oваа практика е штетна за организмот, бидејќи времето меѓу двата аларми е премногу кратко и телото така и не успева да „заспие“ длабоко.Дремањето по превиот звук на алармот нѐ прави […]