Ознака: албанската Платформа

Вести

Ванковска: А да твитнеа Европејциве пред два месеца по повод албанската Платформа?

Да твитнеа Европејците пред два месеца по повод албанската Платформа ќе речев дека се ангажираат сериозно во рано предупредување и превенција, напиша на ФБ универзитетската професорка, Билјана Ванковска.-Слушам дека Европјаниве […]

Вести

Заев и сценаристот се уште го игнорираат револтот на народот

Додека се уште се прават калкулации дека народот ќе биде мирен и оти и покрај секојдневните протести ќе ја изгласаат „тиранската влада“ на американскиот амбасадор Џес Бејли, со сите планови […]

Вести

Со Албанската платформа градовите добиваат албански имиња

Постигнување целосна јазична еднаквост, употребата на албанскиот јазик на сите нивоа на власта и гаранција за неговата примена како фундаментално и уставно право. Уставот на Република Македонија треба да утврди […]