Ознака: албански народ

Вести Македонија

Албанскиот народ добива државотворен статус, АСНОМ се брише

Во амандманот за промена на преамбулата на Уставот, според веста која протече во јавноста албанскиот народ добива државотворен статус, а одлуките на АСНОМ како и самиот АСНОМ се целосно избришани! […]