Ознака: албански ПРЕТСЕДАТЕЛ

Вести

АЛБАНСКИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ СЕ ОДНЕСУВА КАКО МАКЕДОНИЈА ДА Е НЕГОВА: Албанија веќе не ја крие намерата за анектирање на Македонија!

Илир Мета, шеф на парламентот во Тирана и избран претседател на Албанија, изјави дека е „залага за правата на сите граѓани на Македонија“, со што практично се прогласи за лидер […]