Ознака: Алберт Ајнштајн

Живот

Попаметна од Ајнштајн и Хокинг, најпаметна на светот

Млада Иранка со својот резултат на тестот за интелигенција на Менса ги помина и Алберт Ајнштајн и Стивен Хокинг. Тара Шариф, 11-годишна Иранка која со фамилијата живее во Велика Британија, […]

Занимливости

Гениј: Еве како Ајнштајн со само 2 реченици ѝ помогнал на девојка која се сомневала во себе!

Еден од најголемите умови во историјата на човештвото, славниот научник Алберт Ајнштајн, со своето писмо ѝ пружи поттик на девојка да се занимава со научна работа бидејќи се сомневала во […]