Ознака: Алберт Муслиу

Вести

Еве како се ФИНГИРА отворено општество!

Добро  е познато  дејствувањето на Фондацијата  „Отворено општество “ во Македонија.На чело на втората организација членка на конзорциумот Фонсација „Метаморфозис се Бардил Јашари, кој  претходно работел  во „Отворено општество“, и […]

Вести

Алберт Муслиу ги поздрави ставовите на Зоран Заев

Според албанскиот аналитичарот Алберт Муслиу, секоја тенденција насочена кон зголемување на хармонијата помеѓу етничките заедници во Македонија е за поздравување.-После прегледот на Охридскиот рамковен договор од аспект на социјална кохезија, […]

Вести

Ефтов: Петтиот член на ад-хок телото на списокот на свои донатори ги има Сорос и УСАИД

Новинарот Васко Ефтов во синоќешнoто издание на „Во Центар“, во разговор со Алберт Муслиу откри дека Љузим Азири, 5-тиот член во ад-хок телото е член на граѓанската организација на Алберт […]