Ознака: Александар Евтимов

Издвојуваме

Обиколките на Гоце Делчев низ Македонија

Од вклучувањето во организацијата, до неговата смрт, Гоце постојано се движел низ Македонија. Во април 1895 год, Гоце заедно со Туше Делеиванов тргнал на обиколка низ Македонија.Патувањето започнало на 10  април […]