Ознака: Александар Стојчев

Вести

Илинденско востание е одговор од македонскиот народ кон сите спротивставени политики

Македонското Илинденско востание е одговор од македонскиот народ кон сите спротивставени политики од европските и балканските земји во тоа време, вели историчарот Александар Стојчев во „Отвореното студио“ на ТВ НОВА.Тој […]

Вести

Стојчев: Нема историски факти и докази дека во Македонија бил извршен геноцид врз Албанците

Како универзитетски професор и воен историчар сакам јавно да изразам осуда за обидите да се манипулира со историјата како наука базирана врз факти, во овие оособено чувствителни и тешки моменти […]