Ознака: АЛЕКСАНДРА ПОП-СТЕФАНИЈА

Вести

Каракамишева: Кривичната пријава на СДСМ против работата на Поп-Стефанија е кршење на Уставот

Европски и меѓународен стандард во судството е судиите да уживаат имунитет при постапувањето и работењето во судот, односно судијата да не може да биде повикан на кривична одговорност за искажано […]

Вести

ВО ДОСЛУХ: СДСМ поднесе пријава против судијата Поп Стефанија, а СЈО бара да биде изземена!

Лицата опфатени во случајот „Тврдина“ утринава беа повикани на распит во Скопскиот Кривичен Суд. Судијката Александра Поп Стефанија која е надлежна за случајот ги сослушува екс министерката за внатрешни работи […]