Ознака: Алкалоид

Издвојуваме

АЛКАЛОИД ЈА ПРОШИРУВА ПРОГРАМАТА ЗА ПРАКТИКАНТСТВО И СО СРЕДНИТЕ УЧИЛИШТА

По успешната имплементација на програмите за практиканство со четири факултети при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, „Алкалоид АД Скопје“одлучи соработката од овој вид да ја прошири и со средните училишта. […]

Издвојуваме

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 10%

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – декември 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот […]

Вести

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 12%, раст на консолидираната нето добивка од 6%, инвестиции во износ од 873,5 милиони денари и 144 нови вработувања во Република Македонија во периодот јануари – септември 2018-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – септември 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот […]

Издвојуваме

Шаховскиот Клуб АЛКАЛОИД повторно на Европскиот Клупски Куп 2018 – трета година по ред во ист состав

Шаховскиот Клуб АЛКАЛОИД, продолжува со настапите на Европскиот Клупски Куп, кој оваа година се одржува од 11 до 18.10.2018 година во Порто Карас, Грција. Во 2016 година ШК Алкалоид го […]

Издвојуваме

„Алкалоид“ со раст на консолидираниот извоз од 9%, раст на консолидираната нето добивка од 7%, инвестиции во износ од 357,3 милиони денари и 51 нови вработувања во периодот јануари – март 2018-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – март 2018 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех. Според единечниот Биланс на успех, во периодот […]

Издвојуваме

Во присуство на претставници на медиумите, педијатри, фармацевти, технолози, дерматолози и останати блиски соработници, „Алкалоид“ го одбележа почетокот на кампањата планирана по повод 40-годишиот јубилеј на еден од водечките брендови на компанијата – добро познатиот „Бекутан“.

Во присуство на претставници на медиумите, педијатри, фармацевти, технолози, дерматолози и останати блиски соработници, „Алкалоид“ го одбележа почетокот на кампањата планирана по повод 40-годишиот јубилеј на еден од водечките брендови […]

Вести

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 10%, раст на консолидираната нето добивка од 11%, инвестиции во износ од 861,4 милиони денари и 143 нови вработувања во периодот јануари – декември 2017-та

„Алкалоид АД“ Скопје оствари позитивни финансиски резултати во периодот јануари – декември 2017 година, покажуваат неревидираниот единечен и неревидираниот консолидиран Биланс на успех.Според единечниот Биланс на успех, во периодот јануари […]

Живот

Алкалоид донира еден милион денари за Детска клиника!

Позиционирајќи ја општествената одговорност на врвот на агендата на своето делување, Алкалоид и годинава ја продолжи хуманата мисија чија главна цел е унапредување на позитивните општествени вредности.Седми пат по ред, […]

Издвојуваме

Градоначалникот на Загреб во посета на „Алкалоид“

Делегација од канцеларијата на хрватската метропола, предводена од градоначалникот на Загреб, г. Милан Бандиќ, во рамки на посетата на Скопје за време на УЕФА Супер Купот 2017, oствари работна посета […]

Издвојуваме

ШК „Алкалоид“ подготвен за Европскиот Клупски Куп 2017

Европскиот Клупски Шампион во шах за 2016 година, екипата на  ШК „Алкалоид“ и оваа година амбициозно се подготвува за најсилното клупско шаховско натпреварување во светот – ЕКК (Европски Клупски Куп, […]

Издвојуваме

Алкалоид со нови позитивни финансиски резултати во периодот јануари- декември 2016 година

„Алкалоид“ со раст на консолидираните продажби од 6%, раст на консолидираната нето добивка од 10%, инвестиции во износ од 712,28 милиони денари и 157 нови вработувања во периодот јануари – […]

Издвојуваме

Македонско- српски деловен совет

Во пресрет на одбележувањето на 95-годишнината од своето постоење, Стопанската комора на Македонија формираше Македонско-српски деловен совет, со цел развивање на трговските контакти, насочување и унапредување на извозно-увозните можности на […]