Ознака: алогоритам

Живот

Алгоритам што пресметува кое е најдоброто време за кафе

Воениот американски Медицински истражувачки центар, по барање на Армијата, создаде алгоритам којшто укажува кое е идеалното време за пиење кафе, објави „Дејли мејл”. Тестирањата на системот наречен 2Б-Алерт веб 2.0 […]