Ознака: алпинизам

Живот

Над 200 трупови лежат на Монт Еверест: Еве за што им служат на алпинистите!

Најголемата планина на светот има многу скриени опасности: лавини, ледени понори и недостиг на кислород.Телата на над 200 алпинисти лежат на падините на Монт Еверест, а некои од нив може […]