Ознака: Алфа ТВ

Издвојуваме

МЕДИА: Мицкоски ја губи и Алфа ТВ? Дел од новинарите на излезна врата!

„Многу пари влегуваат, но уште повеќе се трошат. Проблемот е што никој не знае каде тие завршуваат. Извесно е само дека пари за септемвриската плата , нема. Кога ќе ја […]

Избор на уредникот

Медиумите на Орбан нагло се проширија и во Македонија

Унгарски државјани поврзани со тамошни про-владини медиуми масовно купуваат медиуми во Македонија. Овие активности се дел од поголем продор кон Балканот од страна на медиумски куќи поврзани со десно-ориентираниот унгарски […]

Вести

Петровски за Алфа: Поставувањето на непознат човек како директор на Државниот архив е план на СДСМ за да ги спроведува понатамошните операции

Бев променет додека бев на одмор што значи незаконски сум променет од директорската позиција од Државниот архив на Македонија и во интерес на јавноста можам да кажам дека воопшто не […]

Вести

Нелоски: Јас не видов дебата,иако СДС најавуваа дебати немаше никаква дебата за укинувањето на дисперзираните студии

Јас не видов дебата, не видов дебата организирана од Министерството за образование, не видов дебата организирана од Универзитетите. Нив ги разбирам, поради тоа што оваа Влада на Зоран Заев е […]

Вести

Нелоски: Јас не видов дебата,иако СДС најавуваа дебати немаше никаква дебата за укинувањето на дисперзираните студии

Јас не видов дебата, не видов дебата организирана од Министерството за образование, не видов дебата организирана од Универзитетите. Нив ги разбирам, поради тоа што оваа Влада на Зоран Заев е […]

Вести

ВИДЕО:Груевски- СДСМ ветуваше во кампањата се и сешто, денес викаат тоа ќе бидат само цели кон кои ќе се стремат

Многу работи што Заев ги даде како цврсто ветување сега ги претставува како некакви цели, тие многу јасно кажаа плата од 30 илјади денари, сега вика дека тоа е наша […]

Вести

Груевски: Екстерното беше воведено за да се спречат нереалните оценки

Веќе две работи најавија, односно едната ја направија а едната ја најавија, тие направија укинување на екстерното и тоа искористија прилика затоа што ние излеговме заради пукањето кон Тодоров на […]