Ознака: Алцхајмеровата болест

Живот

Ќе се најде лек за Алцхајмеровата болест?

Како што пишува “Њу сајентист“, најверојатно, е пронајдена причината за Алцхајмеровата болест. Тоа се бактериите Porphyromonas gingivalis, кои се клучни причинители кај повеќето хронични заболувања на мозокот. Добрата вест е […]