Ознака: алцхајмерова болест

Сцена

Неда Украден минува низ тешки моменти: „Срцето ми се кине, мајка ми не ме препознава“

Пејачката Неда Украден во моментов преживува тешки семејни моменти. Нејзината мајка е болна од Алцхајмерова болест, веќе не ја ни препознава, па пејачката морала старицата да ја смести во дом […]

Живот

РЕАГИРАЈТЕ НА ВРЕМЕ: Избегнувајте ВАКВА храна за да ја спречите појавата на Алцхајмер!

Пред да се дијагностицира Алцхајрмеровата болест, докторите проверуваат дали има други причини за губиток на меморијата – инфекција, анемија, депресија, удар, проблеми со тироидната жлезда, тумор на мозокот или контраиндикации […]

Живот

Алцхајмерот може да се открие уште во раното детство!

Ген кој е поврзан со Алцхајмерот, може да почне да влијае на мозочната структура и психичката острина уште од предучилишна возраст, покажува ново истражување.Научниците одамна открија дека генот APOE се […]