Ознака: ама ќе се користи

Економија

Банкнотата од 500 евра нема да се печати, ама ќе се користи

Откако во јануари годинава, 17 централни банки во еврозоната го запреа издавањето на оваа банкнота по одлука на Европската централна банка (ЕЦБ), сега Централната банка на Германија (Бундесбанка) и Централната банка […]